Bio-zwembaden en zwemvijvers

Een zwemvijver of natuurlijk zwembad is een bijzonder mooi element in uw tuin. U kunt er heerlijk in zwemmen en tegelijkertijd een intens rijke natuurervaring beleven. Een grote verscheidenheid aan uitvoeringen is mogelijk, in stijl en mate van ‘natuurlijkheid’. Puur natuur, zonder filtertechniek, is mogelijk, periodes van troebel water (zoals ook in de natuur) zijn dan echter niet te vermijden. Om het hele jaar door helder water te realiseren gebruiken we zorgvuldig uitgekozen filtertechniek, zonder chemicaliën, van AquaForte. De helderheidseisen van het water in combinatie met de gewenste mate van een natuurlijke ervaring bepalen de hoeveelheid gebruikte techniek. Hieronder in grote lijnen de verschillende mogelijkheden. Uiteraard bespreken wij ze graag met u.

Natuurlijk

Een zwemvijver met een rijke natuurervaring, een gering gebruik van techniek en een beperkt energieverbruik. Zwemvijvers zonder filtertechniek zijn met periodes troebel, de inzet van skimmers, zeefbochtfilters en eventueel UV-C zorgen bij deze zwemvijver voor overwegend helder water. Bepaald onderhoud is periodiek (snoeien van beplanting) en het regelmatige onderhoud kost weinig moeite (schoonmaken van de skimmer).
Busser Bio-zwembaden natuurlijk

Helder

Een zwemvijver met een natuurlijke ervaring en een diversiteit aan flora en fauna. De toegepaste techniek met bodemdrains, skimmers, zeefbochtfilters, beadfilters en UV-C zorgt het hele jaar door voor helder water. Het snoeien van de beplanting dient periodiek uitgevoerd te worden. Daarnaast is regelmatig onderhoud, zoals bijvoorbeeld het backwashen van de filter, noodzakelijk.
Busser Bio-zwembaden helder

Kristalhelder

Geniet van zwemmen in natuurlijk water met beperkte flora en fauna (mogelijk gescheiden van het zwemgedeelte). De constructie en filtertechniek van deze 'hybride' zwemvijvers zorgen voor kristalhelder zwemwater het hele jaar door. Het zwemseizoen kan gemakkelijk worden verlengd door gebruik te maken van warmtepompen. Regelmatige verzorging en onderhoud is noodzakelijk.
Busser Bio-zwembaden kristalhelder

AquaForte, een gerenommeerde producent van professionele vijverproducten, heeft inzichten in de zwembadbranche gecombineerd met haar jarenlange ervaring in de vijverbranche. Met een hoogwaardig productassortiment voor filtratie en onderhoud van zwemvijvers is AquaForte daarom partner van Busser Tuinprojecten.